Hääpuvun ompelu itse

En ole todellakaan mukavuusalueellani vaateompelussa. Vihaan liukkaiden ja ohuiden kankaiden ompelua, sekä teen mieluiten nopeita ja pieniä ompelutöitä. Toisaalta olen ommellut enemmän ja vähemmän yli 10 vuotta, ja ajatus itsetehdystä hääpuvusta tuntuisi hauskalta.

Hääpuvun ompelu on pitkä prosessi, ja näkisin jonkinlaisena siirtymisriittinä kohti vaimoutta. Niin, ja säästäisihän se rahaa. Työtunneille ei tosin kannattaisi tässä laskea hintaa.

Miksi ommella oma hääpuku

Idea hääpuvun ompelusta lähti siitä, kun kävin katsomassa hääpukuja ja sovitinkin muutamaa. Nopea silmäys saumoihin ja ylipäätänsä puvun rakenteeseen sytytti saman tien lampun – Hitto, kyllä mä osaisin tällaisen tehdä. Lisää potkua puvun ompeluun sain siitä, että valmispukuun jouduttaisiin joka tapauksessa tehdä muutoksia. Itsetehtyä pukua voi sovittaa vaikka sata kertaa, ja varmistua, että lopullinen puku istuu kuin hanska.

En ole näissä ajatuksissani yksin, sillä aiheesta on tehty hiljattain pro gradu -työ. Hääpuku ommellaan itse muun muassa taloudellisten syiden ja yksilöllisyyden takia.

Hääpuvun kaava

Kovasta etsimisestä huolimatta en ole onnistunut löytämään suomalaisesta valikoimasta ainoatakaan harkinnan arvoista hääpuvuksi tarkoitettua kaavaa. Hääpuvun voi toki ommella vaikka minkälaisesta iltapuvusta, mutta itse haluaisin, että näkisin kaavan hääpuvuksi ommeltuna.

Lähtökohta sopivan kaavan etsimisessä on tietysti puvun tyyli. Kuten moni muukin morsian, minäkin luotan klassiseen pitsipukuun. Haluaisin puvun olevan yläosasta pitsinen, vartalonmyötäinen, mahdollisesti pitkähihainen ja alaosasta kevyt sekä hulmuava. Klassinen, ajaton look hakusessa siis.

b5731_02
Kate Middletonin pukua jäljittelevä kaava. Upea, mutta hieman raskas minun makuuni. Butterick B5731
115_0313_b_large
Burdan simppeli A-linjainen tyllimekko Burda Bustier Dress
img_0119-mov-00_18_31_43-still001
Upea laahuksellinen pitsipuku, Corset Academy
sewing20wedding20dress201
Klassinen runsas tyllipuku, Corset Academy

Eikö olekin upeita?

Oletko itse ommellut oman hääpukusi tai suunnittelemassa sitä? Olisi kiva kuulla kokemuksia!

henriikkahyy_allekirjoitus_transparent

Yksi vastaus artikkeliiin “Hääpuvun ompelu itse

  1. Valmistin aikoinani oman hääpukuni itse. Yhdistin ainakin kolmesta eri valmiskaavasta itselleni sopivan mallin: yhdestä otin miehustaa, toisesta helmaa, kolmannesta hihaa jne, Minäkin kävin sovittamassa muutamaa valmista pukua, mutta ne eivät olleet tyylisiäni. Halusin myös laadukasta materiaalia, ja valmistinkin oman pukuni silkistä ja pitsikankaasta. Käytin laadukkaita materiaaleja, joita oli lopulta helppo käsitellä. Työtunteja ei voi laskea, sillä ainakin viikon ajan, noin 8 h päivässä ompelin pelkästään helmiä kiinni miehustan pitsin päälle. Valmispukuun ei millään olisi saanut sellaisia yksityiskohtia kuin mitä myt siihen tein.

    Ompeluhommissa olim huolellinen, harsin, harsin ,sovitin jne,. Mutta lopputulos oli vaivan arvoinen. Kannoin ylpeänä pukuani, joka tuntui ja näytti omalta itseltäni. Sen kanssa oli helppo nauttia hääpäivästä. Se ei kiristänyt, ei valunut, siihen ei kompastunut. Materiaalina silkki oli miellyttävä. Sen verran pelasin varmanpäälle, että yläosan vuorikin oli samaa silkkikangasta kuin koko puku, Silloin ei ainakaan tullut yllätyksiä ompeluvaiheessa.

    Onnea oman pukusi suunnitteluun ja valmistamiseen !
    JA mukavaa hääpäivää sitten aikanaan !

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s