Macramé

Mitä syntyy harjanvarresta ja nyörirullasta? Macramé tai suomalaisittain makramee. Kyseessä on käsityötekniikka, jossa tekemällä erilaisia solmuja nyöreihin pystyy luomaan ihan mitä tahansa!

Netti kertoo, että makramee on ollut muodissa erityisesti 70-luvulla, mutta Pinterestiä selatessa vaikuttaa, että käsityöt tällä tekniikalla ovat olleet back in business jo useamman vuoden ajan. Youtubekin on täynnä ohjeita: seinävaate, riippumatto, verhot, kaitaliina, hääkaari, kukka-amppeli, tuikkukipon suoja… Lista on loputon.

lwashoot-33
Ihanan boheemi hääkaari! kuva

Mistä aloittaa makrameen tekeminen

Homma on sinällään aika helppoa, koska itse makramee ei vaadi kuin punoskudetta ja kepin. Makrameen pystyisi varmasti tekemään myös vaikka ontelokuteesta, mutta epäilen, että nyörien päät eivät näyttäisi niin kauniilta kuin punoksessa.

Kustannukset:

  • Punoskude (18,90 €/kg Lankamaailma)
  • Harjanvarsi 140 cm (1,45 € Puuilo)

Yksi haaste tekemisessä on sopivan tilan löytäminen. Keppi on joko laitettava roikkumaan seinälle tai keksittävä jotakin muuta. Meidän kellarikomerossa pyöri Ikean vaateteline, ja kiinnitin harjanvarren siihen parilla S-koukulla. Täydellinen työstökorkeus!

makrame-3

Nyörien on oltava todella pitkät! Tässä yli 3 metrin pituiset, ja silti valmis työ tulee olemaan noin 40×40 cm.

makrame-5

Opettelin pari solmutekniikkaa, ja improvisoin sen kummemmin miettimättä. En erityisemmin tykkää tuon yhtenäisen yläosan alla alkavasta sekoilusta, joten varmaan puran sen siihen asti, ja katson Youtubesta ohjeet johonkin hienompaan.

makrame-6

Tässä on hyvä alku alkaa opetella solmimisen hienouksia! Luulen, että teen muutamia pienempiä töitä, minkä jälkeen siirryn haaveilemaani isoon seinävaatteeseen.

henriikkahyy_allekirjoitus_transparent

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s