Edullisia koristeita häihin

Häitä suunnitellessa tulee väkisinkin ennemmin tai myöhemmin siihen pisteeseen, jossa täytyy päättää ne asiat, joihin panostetaan hieman vähemmän. Meillä se on koristelu. Olenkin itselleni tyypilliseen tapaan päivystänyt Facebook-kirpputoreilla ja Torissa, ja onnistunut haalimaan jo aikamoisen määrän tavaraa. Mikä parasta – ilmaiseksi!

Vierastan hieman teemahäitä saati teemavärejä. Jos kuitenkin pitää antaa jonkinlainen teema häillemme, niin se olisi maalaisromanttiset häät. Taktiikkana onkin haalia kaikenlaista teemaan edes hieman sopivaa tavaraa, ja katsoa ensi vuonna, että mitä on koossa. Kaikki kuvissa näkyvät asiat olen saanut parilta tämän kesän morsiamelta ilmaiseksi!

Vieraslahjat

Vieraslahjat olivat ensimmäisenä karsittavien asioiden listalla. Olen monesta keskustelusta lukenut, että vieraat eivät niitä ole ottaneet mukaansa, ja hääohjelmien tulitikkuaskien askarteluja katsoessa todennut, että tuota en tule koskaan tekemään. Nyt mieli on alkanut muuttua, sillä sain söpöjä valkoisia laatikoita, ruskeita paperipusseja ja harmaita organzapusseja. Jollakin tosin pitäisi olla kärsivällisyyttä laatikoiden taitteluun… Niin, ja pitäisi sinne varmaan laittaakin jotakin.

haiden_koristelu-3
Valokuva-albumi, sinkkiruukku, laatikoita, pusseja, menutelineitä. Vasemmassa kulmassa koottava lentokone-leija lasten leikkeihin.

Vaneriset kyltit

Nyt tuntuu olevan muodissa tilata ohuesta vanerista tehtyjä nimipaikkoja ja kylttejä. En sentään saanut random-ihmisten nimikylttejä, vaan Pusunurkan, Sikaribaarin ja Lastenpöydän! Nämä oli sujautettu kassiin ns. bonuksena. En mielelläni ohjaisi ihmisiä polttamaan, minkä takia epäilen, että näille ei tule käyttöä, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

haiden_koristelu-5

 

Photobooth

Meille tulee photobooth-vieraskirja, koska se on hauska ja toimiva ohjelmanumero. Keksin muutama viikko sitten, että näin tekee myös moni muu, ja laitoin vuokrausilmoituksen Polaroid-kamerastani. Tulevana viikonloppuna vuokraan sen jo kolmanneksi kerraksi, ja olen tienannut kameralla 55 €. Rahat ajattelin käyttää lyhentämättömänä pirun kalliisiin polaroid-filmeihin, joten kiitos vaan vuokraajille häidemme tukemisesta! Lainaan kameraa myös naimisiin menevälle työkaverilleni, jolta tulen saamaan vastikkeeksi mm. kaitaliinat pöytiin. Win-win!

Photobooth-propsit – check! Ajattelin jatkojalostaa muutamia näistä printtaamalla paksulle paperille muutamia emojeja ja liimaan tylsien kuvien tilalle.

haiden_koristelu-4
Paperipidikkeitä, MR&MRS-viiri, Love is Sweet-viiri herkkubuffaan, sinkkiruukku, photobooth-propsit, ledtuikkuja.
haiden_koristelu-2
Vaha hääkutsuihin, sydänkyltti, tulitikkuja, koristelematon sormusrasia, pieniä pyykkipoikia kuvaseinää varten, menupidike.

Tuikkukipot

Olen alkanut kerätä tuikkukipoiksi sopivia lasipurkkeja muun muassa pilttipurkeista. Ompelulaatikosta löytyy vanhoja pitsinauhoja, joten yksinkertaiset koristelutkin löytyvät valmiina. Mikäli käyttää pilttipurkkeja tai muita ruoan säilömiseen tarkoitettuja purkkeja, niin kannattaa huomioida paloturvallisuus ja käyttää led-tuikkuja. Pilttipurkit ovat paloturvallisuuden kannalta todella vaarallisia!

Valaistus

Moni ostaa lipputankovaloja tai muita jouluvaloja häitä varten. Pohdittiin, että lipputankovalot katon parruissa voisivat olla aika nätin näköiset pimenevässä illassa. Tästä tuli puhetta mieheni perheen kanssa, jotka saman tien muistivat, että lähistöllä on talo, jonka lipputangossa on talvisin valot. Eli sinä riihimäkeläinen henkilö, joka ripustat tänä talvena lipputankovalot – ajattelimme lainata valojasi kesällä.

Nygårds_hääpaikka-11

Katse omiin ja tuttujen kaappeihin

En tiedä, onko meillä jotenkin poikkeuksellisen paljon tavaraa, mutta tuntuu, että ihan kotoakin löytyy vaikka mitä taulun kehyksiä, maljakoita, pöytäliinoja, tuikkukuppeja ja kankaita, joita voisi hyvin käyttää häiden koristeluissa. Sitten kun laajennetaan lainaamista myös perheiden luo, niin eihän tässä kohta tarvitse hommata juuri mitään.

Linja koristeluiden suhteen on siis tällä hetkellä aika rento. Katsotaan muuttuuko ajattelu häiden lähestyessä!

henriikkahyy_allekirjoitus_transparent

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s