Miten pudotin ruokakulut alle puoleen

En tiedä, mitä tapahtui, mutta opiskeluiden päätyttyä ruokatilille siirrettävää summaa nostettiin ensin neljästäsadasta eurosta viiteensataan. Sitten kuuteensataan. Sitten kuuteensataan per naama. Eihän tää voi olla totta!

Vaan oli se. Se kävi niin huomaamatta. Opiskeluaikoina pakastin viimeisetkin juustonriekaleet ja käytin lasagnessa. Yhtäkkiä muutuinkin kliseiseksi kooteeämmäksi, joka heittää puolikkaan lohen roskiin, koska eilen paistettu kala haisee ikävästi, kun sen lämmittää mikrossa.

No okei, ehkä tuosta 1200 €:sta säästettiin kesälomareissailuun ja muihin hankintoihin, mutta siitä huolimatta parissa vuodessa kulutuksen kolminkertaistuminen alkoi hieman jo huimata. Toisekseen Häät master excelin viivan alle jäävä keittiörempontin suuruinen hääbudjetti pisti miettimään, että mites tämä lysti ajateltiin rahoittaa. Oli siis pakko testata, että kuinka paljon vähemmän rahaa menisi peruselämiseen, jos edes vähän yrittäisi.

Ruoka- ja käyttötavarakulut 280 €/kk

Siinä se nyt on. Paluu opiskeluajan budjettiin eikä oikeastaan tunnu, että olisin suuremmin luopunut mistään. Miten tämä tehtiin?

Mieti, mitä syöt

Pieni suunnitelmallisuus ei tee pahasta. Ja jos teet ruokaa, niin älä piru heitä sitä pois, vaan syö se.

Vihannesten satokausi käyttöön

Ei varmaan tule enää koskaan aikaa, kun syön yhtä paljon kesäkurpitsaa (1 €/kg) kuin olen nyt elokuussa syönyt. Tai ylipäätään vihanneksia ja juureksia.

Valitse halpis

Esimerkiksi fetassa vaihdoin Apetitin Rainbow’hun. Menettelee, mutta it aint the same. Lohi vaihtui Lidlin kilon säästöpakkaukseen pakasteseitiä. Ja sitä seitikäryä tuuletettiin pari päivää, kun keksin tehdä koko kasan kerralla keittämällä.

rainbow ruokaisat pannukasvikset
Perjantaigourmet: Rainbow ruokaisat pannuvihannekset 1,69 €. Päälle pari viikkoa vanhaa juustoa. Ja joo, tää on oikeesti ihan hyvää.

Viikon tarjoukset Lidlistä

Lidlillä on muuten oma appi, jossa kaikki viikon tarjoukset ovat kätevästi katsottavissa. Mitä syödään viikonloppuna -keskustelu käytiinkin selaamalla Lidlin kuvastoa. Lopputulos: perunaa, jauhelihaa ja paprikaa.

Tyhjennä pakastin ja ruokavarastot

Ennakkoluulottomasti kohti uusia makuelämyksiä! Oletko jo kokeillut pakastimesta sulatettua riisiä keitetyllä kananmunalla? Mieheni on!

Osta hävikkiruokaa

Meidän työpaikkaruokalassa myydään päivän jämät iltapäivällä edulliseen hintaan. Onnistuin mm. survomaan lähes kilon jauhelihasoosia rasiaan, jonka hinnaksi tuli 5 €. Kotona keitin makaronit ja voila! Sitä syötiin sitten pari päivää.

Syö vähemmän

Miten olisi pieni välikeventely? Ruokaanhan ei mene niin paljoa rahaa, jos sitä ei syö niin paljoa.

Lokkeile

Äitiii, onko omppuja tai marjoja? Voidaanko tulla viikonlopuksi kylään?

Yhteenveto köyhäilykuusta

Ruokakuluissa päästäisiin varmasti paljon alemmaskin, jos harkitsisi vielä enemmän syömisiään ja luopuisi tietyistä jutuista. Se ei kuitenkaan ollut tässä tarkoitus, vaan enemmänkin palata överitasolta jonnekin normaalin lähettyville. Meidän kuukauden köyhäily on ollut ns. yhteisenä harrastuksena hauskaa, mutta ei silti sovi vitsailla aiheesta, joka on monille arkipäivää. Suosittelen kuitenkin miettimään välillä omaa kulutusta; keksitkö kivempaa käyttöä sille rahalle, jonka käytät syömiseen ja pois heitettyyn ruokaan?

henriikkahyy_allekirjoitus_transparent

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s